Oud-leerlingen op bezoek

IMG_7938

Vandaag was het gezellig druk in het zesde leerjaar. Er kwamen enkele oud-leerlingen uit het eerste en tweede middelbaar op bezoek. Deze ervaringsdeskundigen deelden met ons heel wat uitleg, materialen, foto's en ervaringen.

  98 Hits

De Studio

IMG_7804

Gisteren bezochten we een laatste middelbare school: De Studio.

  86 Hits

Schoolfeest 'Love is in the air'

4L7A4635

Ons schoolfeest was een topeditie! Toffe dansjes, lekker eten en amusante sfeer.  De liefde was overal te vinden. 

  304 Hits

Schoolfeest

Schoolfeest-1

Schoolfeest - 17 maart 2024 

  89 Hits

STEAM-week

STEAM

Stad Oudenburg organiseerde in samenwerking met alle Oudenburgse scholen en de provincie West-Vlaanderen een STEAM-week van maandag 5 februari tot vrijdag 9 februari 2024. STEAM staat voor Science, Technology, Engineering, Arts en Math. Tijdens deze week werden de leerlingen via allerhande workshops ondergedompeld in de wereld van STEAM. 

  225 Hits

Een eigen theatervoorstelling

toneel-14919

In de muzische les kregen de zesdeklassers de opdracht om een prentenboek om te vormen tot een theatervoorstelling. Tijdens de eerste stap moesten de leerlingen hun prentenboek omvormen tot een script. Ze moesten daarbij rekening houden met verschillende zaken:

  1. Is er een duidelijk conflict/probleem of een duidelijke verhaallijn?
  2. Is er een samenhangend geheel?
  3. Zal het publiek kunnen meeleven met het hoofdpersonage/de hoofdpersonages?
  4. Is het duidelijk waarom iets gebeurt of waarom iemand iets doet?

Vervolgens moesten ze de taken verdelen:

  1. Wie zijn de acteurs?
  2. Wie is de regisseur en producent?
  3. Wie is de decormaker?
  4. Wie is de kostuummaker?
  5. Wie is de technici?

Elke leerling moest één of meerdere taken op zich nemen en deze uitvoeren. 

Na heel wat oefenen, was het deze week dan eindelijk zover :)
De theatervoorstellingen gingen in première: er kwamen enkele klassen onze voorstelling bewonderen.
  177 Hits

Filmfestival Oostende

IMG_6467

Vandaag straalden de vijfde- en zesdeklassers op de rode loper! Ze genoten van de pakkende film 'Zeevonk'. Een film over het leven van Lena dat op zijn kop wordt gezet wanneer haar vader samen met twee andere vissers sterft op zee. 

  239 Hits

Sigo Gistel

IMG_6383

Vandaag bezochten we een derde middelbare school: Sigo Gistel.
Beetje bij beetje maken we ons klaar voor de grote overstap naar het secundair onderwijs.

  234 Hits

VTI Oostende

IMG_6297

Op woensdag 24 januari bezochten we een tweede middelbare school: het VTI in Oostende, de school voor techniek, technologie en engineering. 

  201 Hits

Sociale kruidenier Thope

IMG_6140

Naar aanleiding van ons godsdienstthema 'Verantwoordelijkheid en engagement' brachten we een bezoek aan de sociale kruidenier Thope.

  204 Hits

Happy 2024!

IMG_5966

De beste wensen voor 2024! 

  256 Hits

Ter Groene Poorte

IMG_6005

Ter voorbereiding van de overstap naar het secundair onderwijs bezochten we op woensdag 10 januari een eerste middelbare school: Ter Groene Poorte, het kloppend hart op gebied van opleidingen binnen de voeding.

  271 Hits

Gangfuif voor kerstvakantie

IMG_5584

De laatste donderdag voor de kerstvakantie mochten de leerlingen uit de tweede en derde graad die jarig waren in november en december hun klasgenoten trakteren. De kinderen konden die namiddag tijdens het smullen enkele leuke gezelschapsspelletjes spelen of genieten van een kersttoneel gemaakt door de zesdeklassers.

  344 Hits

Planeet Party

017acd92-1c41-478f-9303-42bc528e8648

We zijn geslaagd in Expeditie Geluk!

Onze rugzak is gevuld met energizers, helpende gedachten, luistertips en een positieve kijk. Zo kunnen we in de toekomst moeilijke situaties beter aan.

Onze inzet werd vandaag beloond met een leuk klasfeest met de enige echte DJ Olly Wannabe op planeet Pa-R-ty! 

  344 Hits

American Games

IMG_5195

Op donderdagmiddag 23 november namen we met de derde graad deel aan de American Games in sporthal 'Ter Beke'. 'American Games' is een bewegingslandschap waar kinderen kunnen proeven van basisvaardigheden uit baseball, American football, frisbee, kin-ball,... 

  301 Hits

Niveaulezen

IMG_5107

Elke maandagnamiddag begeleidt het zesde de kinderen van het tweede leerjaar bij het lezen. 

  356 Hits

Sound Factory

IMG_4895

Op woensdag 8 november gingen we met het zesde leerjaar naar het Concertgebouw in Brugge om kennis te maken met klankkunst. In een eerste deel van de workshop nam een docente ons mee voor een auditieve ontdekkingstocht doorheen het hele Concertgebouw. Al experimenterend ontdekten we de werking van akoestiek, het effect van geluid en de wondere wereld van de klankkunst. Daarna ging het richting Sound Factory waar we ons actief mochten uitleven op verschillende klankinstallaties zoals de Kilo Ohm en de Omni. Met het computerprogramma Garageband componeerden we ons eigen muziekstukje.

  356 Hits

Gangfuif

gangfuif-oktober

Op donderdagmiddag hadden we gangfuif. Lekker knabbelen en leuke activiteiten in het thema halloween.

  657 Hits

Dag van de sportclub

384205483_781236980678051_2745663786377792485_nfull

Naar aanleiding van de dag van de sportclub mochten de leerlingen hun sport en sportclub voorstellen aan hun klasgenoten. Marlies en Abby beten de spits af en namen onze mee in de wondere wereld van paardrijden. Hanne blies ons vervolgens omver met een prachtige presentatie over rollerdance. Sieglinde slaagde er dan weer in om ons warm te maken voor karate en dans. Mirthe toonde haar fantastische volleybaltalent. En tot slot kregen we ook nog een introductie rope skipping van Elissa.

  491 Hits

Fietsbelevingsvoormiddag

IMG_3853

Op donderdag 28 september werd er voor het vijfde en zesde leerjaar de fietsbelevingsvoormiddag georganiseerd door de stad Oudenburg. Die voormiddag mochten we met de klas deelnemen aan drie werkwinkels: een werkwinkel over de dode hoek, een behendigheidsproef met aansluitend een controle van de fiets en een verkeersfietstocht onder begeleiding van de lokale politie langs een aantal knelpunten in Oudenburg.

  516 Hits