Schoolreis

20240524_104733

 In ons thema "Ridders en jonkvrouwen" bezochten we het Gravensteen in Gent.
De gidsen vertelden ons heel wat over het leven van toen.
In de namiddag mochten we ons uitleven in Puyenbroeck.

  368 Hits

Ridder Franky

Ridder-Franky

Meester Franky werd vandaag 'Ridder Franky'. Hij vertelde ons over de tijd van de ridders vroeger en nu. En bracht fantastisch leuk materiaal mee waarbij de kinderen mochten ontdekken hoe het was/is om ridder te zijn.

  279 Hits

Jip en Janneke voorlezen

Jip-en-Janneke

 We kregen de eer om voor te lezen aan de kleuters van het 3e kleuter. Allemaal fijne verhaaltjes over Jip en Janneke. Fijn om van elkaar te leren!

  264 Hits

Tanden poetsen zoals het moet

tanden-poetsen

In ons voorlaatste O.W.-thema leerden we over gezondheid en alles daarrond. Zo ook hoe we correct onze tanden moeten poetsen. 1,2,3 en poetsen maar!

  269 Hits

Buitenlesdag

IMG_8542

Op donderdag 25 april gingen we met alle leerlingen van de lagere school naar buiten om te genieten van het buiten zijn en buiten les te krijgen. Verschillende activiteiten en lessen werden vandaag buiten georganiseerd. Zo werd spelling ingeoefend, werden er partnerdictees afgenomen, werd er over de natuur gefilosofeerd, gingen we op zoek naar dieren en planten in de natuur, kregen we een wiskundeles, maakten we natuurmandala's, lazen we op verschillende leuke plekjes,...

  267 Hits

Uitstap tandarts

tandarts

We mochten op bezoek bij de mama van Stan. Zij is tandarts. Ze vertelde wat meer over het beroep, de verschillende instrumenten, wat een goede mondhygiëne is, hoeveel melktanden en echte tanden je hebt. Daarnaast mochten enkele kinderen eens in de stoel zitten om wat dingen te ervaren.  

  239 Hits

Schoolfeest 'Love is in the air'

4L7A4635

Ons schoolfeest was een topeditie! Toffe dansjes, lekker eten en amusante sfeer.  De liefde was overal te vinden. 

  603 Hits

Hoedenshow!

20240307_151320

Met een officiële uitnodiging mocht het 3de en het 4de leerjaar de hoedenshow van het 2de leerjaar aanschouwen. Petten, feesthoeden, diademen ... en nog veel meer werden voorgesteld door de leerlingen. Wat deden ze dit goed!

  269 Hits

STEAM-week

steam

We kregen een week lang enkele opdrachten in verband met STEAM. We werden uitgedaagd om met verschillende soorten papier een portret te maken. We leerden verven met aquarelverf en hoe je bepaalde effecten in de verf kon krijgen. En tot slot kregen we een voorstelling van Technopolis te zien met heel wat 'explosieve' en verrassende proefjes.

  362 Hits

Poëzie in de bib

poezie-bib

We werden uitgenodigd door de bib om gedichten en poëzie te ontdekken in de bib. Prachtig mooie gedichten met als thema 'Huis'. 

  356 Hits

Kronkeldiedoe

20240129_134922

Vandaag waren we lekker sportief.
We namen deel aan Kronkeldiedoe. 
We werkten samen, zochten ons evenwicht, leefden ons uit op een parcours, deden een estafette en nog veel meer....

  455 Hits

Uitstap Cozmix

uitstap-cozmix

We 'verruimden' onze kennis over wetenschap en techniek vandaag. De uitstap naar Cozmix viel in de smaak. We leerden over de ruimte, sterren, planeten, meteorieten, sterrenbeelden,... We kregen ook de kans om door de telescoop te kijken. Daarnaast volgden we een workshop 'raket lanceren'. Kortom een geslaagde uitstap!

  445 Hits

Dansen 1e en 2e leerjaar

dansen-1e-en-2e-graad

 We mochten onze benen en armen losgooien bij een dansles. Shake, shake, shake,...

  510 Hits

Sint en Piet op bezoek

sin_20231206-183632_1

We kregen vandaag hoog bezoek van Sinterklaas en Piet. We hebben onze zelfgeschreven Sintrap gebracht met rijmwoorden. In ruil kregen we heel wat lekkers en leuke pakjes. 

  508 Hits

Muzische Opvoeding: bouwen met dozen

muzo-dozen

In groep kregen de kinderen opdrachten om verschillende torens te bouwen met hun dozen. Zo hoog mogelijk, een poort bouwen waar ze door kunnen kruipen, een muur bouwen zodat de hele groep zich kan verstoppen, een zo scheef mogelijk toren bouwen die niet omvalt,...

  507 Hits

Expeditie Geluk

expeditie-geluk

We namen deel aan Expeditie Geluk. Hier leerden we verschillende technieken om rustig te worden, complimenten geven aan elkaar, nadenken wat belangrijk is in ons leven,... Zo vullen we ons rugzakje met tools om de toekomst tegemoet te gaan. 

  507 Hits

Lego Bricq: vrijworp met katapult

lego-bricq-vrijworp

We bouwden een katapult met Lego via een stappenplan. Door de katapult op verschillende manieren aan te passen, testten we wat de beste stand was om te kunnen scoren in de korf. 

  487 Hits

Niveaulezen

IMG_5107

Elke maandagnamiddag begeleidt het zesde de kinderen van het tweede leerjaar bij het lezen. 

  535 Hits

Bosuitstap

uitstap-bos

Vandaag proefden, voelden, beleefden, roken,... we het bos. 
We trokken richting Vloethemveld en deden er allerlei opdrachten. We genoten van de prachtige omgeving en het mooie herfstweer.
 

  604 Hits

Belevingsloop

Belevingsloop

Een sportieve dag! We namen deel aan de belevingsloop en moesten heel wat obstakels trotseren. Go, go, go!!! 

  676 Hits