India

india-mar_5161-2-klein-cpr

De leerlingen van de derde graad gingen in de maand mei klasdoorbrekend aan de slag met het project 'India'. Na een intensieve voorbereiding in de klas brachten ze op dinsdag 28 mei een bezoek aan het inleefatelier in Roeselare. Daar beleefden ze het dagelijks leven van India in een levensecht decor en werden zo gemotiveerd om met een positieve open houding naar anderen te kijken en open te staan voor diversiteit in de wereld. Die dag zagen ze de link tussen hun eigen verhaal en dat van de inwoners uit India.

  146 Hits

Buitenlesdag

IMG_8542

Op donderdag 25 april gingen we met alle leerlingen van de lagere school naar buiten om te genieten van het buiten zijn en buiten les te krijgen. Verschillende activiteiten en lessen werden vandaag buiten georganiseerd. Zo werd spelling ingeoefend, werden er partnerdictees afgenomen, werd er over de natuur gefilosofeerd, gingen we op zoek naar dieren en planten in de natuur, kregen we een wiskundeles, maakten we natuurmandala's, lazen we op verschillende leuke plekjes,...

  267 Hits

Schoolfeest 'Love is in the air'

4L7A4635

Ons schoolfeest was een topeditie! Toffe dansjes, lekker eten en amusante sfeer.  De liefde was overal te vinden. 

  603 Hits

STEAM-week

STEAM

Stad Oudenburg organiseerde in samenwerking met alle Oudenburgse scholen en de provincie West-Vlaanderen een STEAM-week van maandag 5 februari tot vrijdag 9 februari 2024. STEAM staat voor Science, Technology, Engineering, Arts en Math. Tijdens deze week werden de leerlingen via allerhande workshops ondergedompeld in de wereld van STEAM. 

  421 Hits

Filmfestival Oostende

IMG_6467

Vandaag straalden de vijfde- en zesdeklassers op de rode loper! Ze genoten van de pakkende film 'Zeevonk'. Een film over het leven van Lena dat op zijn kop wordt gezet wanneer haar vader samen met twee andere vissers sterft op zee. 

  434 Hits

Lego Spike Robot

IMG_8166

Voor de kerstvakantie gingen we aan de slag met Lego Spike Robot.  We ontwierpen een robot, programmeerden die en keken welke robot het snelst 60 cm kon afleggen. 

  455 Hits

Gangfuif voor kerstvakantie

IMG_5584

De laatste donderdag voor de kerstvakantie mochten de leerlingen uit de tweede en derde graad die jarig waren in november en december hun klasgenoten trakteren. De kinderen konden die namiddag tijdens het smullen enkele leuke gezelschapsspelletjes spelen of genieten van een kersttoneel gemaakt door de zesdeklassers.

  534 Hits

Planeet Party

017acd92-1c41-478f-9303-42bc528e8648

We zijn geslaagd in Expeditie Geluk!

Onze rugzak is gevuld met energizers, helpende gedachten, luistertips en een positieve kijk. Zo kunnen we in de toekomst moeilijke situaties beter aan.

Onze inzet werd vandaag beloond met een leuk klasfeest met de enige echte DJ Olly Wannabe op planeet Pa-R-ty! 

  525 Hits

American Games

American Games

Op donderdagmiddag 23 november namen we deel aan de American Games in sporthal 'Ter Beke'.

Daar konden ze proeven van basisvaardigheden uit baseball, American football, frisbee, kin-ball,...  

Het was een fijne, sportieve middag.

  479 Hits

Gangfuif

gangfuif-oktober

Op donderdagmiddag hadden we gangfuif. Lekker knabbelen en leuke activiteiten in het thema halloween.

  866 Hits

Fietsbelevingsvoormiddag

IMG_3853

Op donderdag 28 september werd er voor het vijfde en zesde leerjaar de fietsbelevingsvoormiddag georganiseerd door de stad Oudenburg. Die voormiddag mochten we met de klas deelnemen aan drie werkwinkels: een werkwinkel over de dode hoek, een behendigheidsproef met aansluitend een controle van de fiets en een verkeersfietstocht onder begeleiding van de lokale politie langs een aantal knelpunten in Oudenburg.

  725 Hits